6 apr - Nyhet

Låt oss Backa – en kväll av musik, kärlek och backning

Fryshusets konsertlokal Klubben andades kärlek, pepp och musik under en kall måndag i början på april. Det var eventet Låt oss Backa som dragit unga från hela Stockholm. Eventet var ett intiativ av Samantha, Sona, Felicia, Aissatou, Binta, Olivia och Seida som går årskurs 9 på Fryshusets grundskola. 

Samantha, Sona, Felicia, Aissatou, Binta, Olivia och Seida gick under hösten Backasysterskapets egna Backautbildning, där de fick lära sig mer om konflikthantering, civilkurage och normkritik. De fick sedan idéen om att själva arrangera ett event med syftet att lyfta Backasysterskapet och få unga att börja backa varandra och sprida kärlek.

Tjejerna är själva uppväxta i olika förorter runt om i Stockholm och ville att eventet skulle vara öppet för unga och att alla skulle känna sig välkomna.

Kvällen blev en succé och över 600 unga kom till Fryshusets lokal Klubben i Hammarby Sjöstad. På scen stod artister som AJ X Sheko, Amanda, Sona, Esco, Chanti X Moreen, Samboii och Ibbe samt poeterna Iman Talabani, Lava och Nicole Charro, dansarna Blackout Empire och DJ Ibbz och DJ Linda Jordan.

Backa-crewet har själva kontaktat artister och marknadsfört eventet. Sponsorer för kvällen var bland annat Aloe Vera, Kalles kök, Libresse, Liv1, Fryshusandan och Kulturstöd.

Spana in filmen från kvällen: