4 apr - Nyhet

Ungas drivkraft återskapar studio i Göteborg

Under februari har uppbyggnaden av studion hos FUSE Göteborg genomförts. Initiativet kom från Imran Hassan Ahmed som kände att han saknade någonstans att gå för att utöva sin musik och sökte då ungdomsdrivet aktivitetsstöd för att möjliggöra studiobygget.

Imran sökte kontakt med Fryshusets projektledare Robinson som satte ihop en projektgrupp av unga som var intresserade av en studio. Tillsammans med Ella Mårtensson har Imran varit drivande i bygget. Under februari månad har de drivet projektet och sett till att bygget löpt på som det ska.

Vad betyder studion och musiken för er? 
Vi båda var intresserade av musik och ville ha ett ställe och skapa  musik  och var drivande i frågan tillsammans med Robinson om att fixa det.  Vi alla älskar och lyssna på musik den har en stor plats i våra liv  och finns vid massa  olika tidpunkter på gymmet ute på bargatan eller hemma när vi tar det lugnt det är en stor del av våra liv  och vi ville verkligen ha något ställe där vi kunde skapa musik på.

Hur kommer studion påverka andra unga?
Det skapar möjligheter för andra musikintresserade och andra med samma intressen och bidrar till att fler söker sig till  Fryshuset västs lokaler. Vi vill även skapa mer intresse hos andra unga så att fler kommer och utnyttjar studion som finns. att fler ungdomar sysselsätts på ett kreativt och positivt sätt , ungdomar som tidigare inte kunde göra musik eller hade möjligheten har den nu tack vare vår satsning på studion!

Hur kommer studion att utvecklas när den är klar?
Den ska vara tillgänglig för andra ungdomar och alla musikintresserade och vi vill såklart att verksamheten blir större och att fler som delar vårat intresse använder studion och att verksamheten expanderar i alla möjliga sätt.