25 jan - Nyhet

100 Män Till Mars – initiativet till att få män med på tåget

Initiativet 100 Män Till Mars kommer från den ungdomsdrivna organisationen Femfight i Malmö. Under hösten har organisationen växt med flera nya medlemmar. Minna Höggren som är en av grundarna till organisationen reflekterade över att det var få män som sökte sig till Fem Fight och började tillsammans med medlemmarna fundera på hur det feministiska arbetet kan nå och engagera fler män. Det var då som idén till 100 Män Till Mars föddes.  

Se trailern här:

100 MÄN TILL MARS

Nu presenterar vi FemFight’s nya, och största projekt i samarbete med MÄN. Under Kevlaret och FRYSHUSET 100 män till mars!!!!!!!! 100 män till mars handlar om machokulturen och jämställdhet. Vi kan inte uppnå ett jämställt samhälle förens vi tillsammans, oavsett kön, arbetar för en värld utan sexism, förtryck och diskriminering. Jämställdhetsarbetet har i alla tider dominerats av kvinnor och icke-män, även fast män, familjer, företag och länder gynnas av jämställdhet. Därför har vi valt att fokusera på killars upplevelser kopplat till machokulturen och hoppas få fler att förstå att vi alla behöver jämställdhet.Några av anledningarna ser du i trailern nedan! Varje vecka fram till den 8e mars kommer vi posta filmer som belyser dessa ämnen,Målet är att få 100 killar och män att engagera sig i dessa frågor och gå med i 8e Mars demonstrationen i Malmö av den simpla anledningen att jämställdhet inte endast är en kvinnofråga!Bli en av 100 redan nu, anmäl dig till demonstrationen till femfightmalmo@gmail.com döp mailet med 100män.

Publicerat av Femfight den 11 januari 2018

 

100 Män Till Mars är en kampanj med mål att få minst 100 män att gå i demonstrationståget den 8e mars på internationella kvinnodagen.

 

Det vi undrar är ”vart är männen i detta?” Det är många killar som påstår sig vara feminister eller iallafall schyssta killar. Men vart är dem när vi flera gånger i veckan jobbar aktivt för att nå ett jämställt samhälle? Därför ville vi göra en satsning för att nå männen och säga ”nu är det eran tur att arbeta med oss, inte mot. Vi vill ha med er. Hoppas ni också vill det säger Minna.

I och med kampanjen har Femfight producerat filmer som visar på hur den rådande machokulturen har påverkat olika individer negativt. I filmerna får vi höra bland annat Liam som berättar hur det har varit för honom att växa upp i dagens samhälle och hur rådande normer har påverkat hans liv.

100 MÄN TILL MARS

Oftast är det just såhär det ser ut, destruktiva könsnormer blir ett ond spiral som många, framförallt killar, inte vet hur man kan förändra. Vi i Femfight tror och vet att ett jämställt samhälle där du kan välja hur du ska vara hade bidragit till ett tryggare och bättre samhälle för alla. -Anmäl dig till demonstationen på femfightmalmo@gmail.com och läs mer:https://www.facebook.com/events/1899407146755626/-Film av Lina Andersson

Publicerat av Femfight den 18 januari 2018


Jag vill inte vara som den stereotypa mannen, men det är det som förväntas av mig för att jag är man. Jag tyckte det var jobbigt i grundskolan. De som var populära var de som sänkte andra för att höja sig själva säger Liam i videon.

Femfight har även intervjuat ett flertal killar för att försöka förstå hur det är att växa upp som kille idag samt vad de har för relation till feminism.

Vi vill få killar att förstå att de gynnas av feminismen och ett jämställt samhälle. Vi vill att de ska se att både relationer, företag, länder och privatpersoner mår bättre och kommer kunna utvecklas om man inte blir begränsad pga ditt kön. Detta problem är ett faktum just nu och det är inte en Kvinnofråga. Det är en fråga för alla oavsett kön eller könsidentitet. Det hoppas vi kunna få folk att förstå.

Utöver kampanjen att få 100 män att skriva upp sig på att gå med i demonstrationståget den 8e mars så åker Femfight tillsammans med partnerorganisationer som Under Kevlaret runt och föreläser om jämställdhet.

 

Kampanjen pågår ända fram till 8e mars och fler videos släpps eftersom. Följ Femfights arbete och kampanjen på Facebook och Instagram!