25 sep - Nyhet

Ungdomsdrivna sommarlovsaktiviteter i Karlskrona

Under sommaren har unga i Karlskrona-regionen tillsammans med vuxna handledare från verksamheten Ung Styrka arrangerat sommarlovsaktiviteter för unga i området. De har bland annat haft utomhusbio, poetry slam, rap battles, skattjakt och talangtävling.

Sommar i Kungsmarken har bestått av 6 olika ungdomsdrivna kulturevents med inriktning på musikkulturen i förorten. Hiphopen har stått i fokus för att locka och engagera så många som möjligt. Det var unga själva som kände att det var för lite fokus på hiphop-kulturen och ville därför under sommaren möjliggöra så att fler fick lära sig om bland annat grafitti och rap.

Under en dag hölls en workshop i poesi. På plats fanns hiphopartisten Russell Cant som coachade unga i bl.a. hur man är kreativ med ord, improviserar rap och flowteknik. Han gick även igenom skillnaden mellan ett Rap Battle och Poetry Slam. Senare under samma kväll hölls ett Poetry Slam där deltagarna från workshopen fick testa att stå på scen och köra sin grej. Plats under kvällen fanns även en gästpoet som tidigare varit med i en Poetry Slam-final som kunde inspirera och ge tips. Deltagarna på plats fick även testa på att köra grafitti och spela basket.

Genom projektet vill vi inspirera unga att våga lyfta sina röster och tala inför publik genom roliga, unika sommaraktiviteter säger Sebastian Chavez, verksamhetsansvarig Ung Styrka

 

 

Under sommaren så visades även utomhus-bio. Trots Sveriges skakiga väder trotsade ett 40-tal unga orosmolnen för att träffas och titta på bio.

Ung Styrka vill skapa samhörighet och motverka utanförskap genom att samla unga kring gemensamma passioner. Målet är att de ska lära sig att uttrycka sig kreativt och konstruktivt med musik, text och bild som redskap. Målet efter sommaren är att fortsätta bedriva workshops, graffiti och öppen scenverksamhet med utrymme för de ungas idéer.

Följ Ung Styrkas blogg här för mer grymma aktiviteter
Gilla också på Facebook!