27 Feb - Nyhet

Podden Celebrate hyllar kvinnor!

Under hösten 2016 hölls en live-podcast en gång i veckan  i foajén på Fryshuset i Stockholm. Initiativtagare och programvärd till podcasten är Salina Kifleyesus 19 år. Salina brinner för feminism och musik och ville med podcasten hylla kvinnliga profiler som verkar inom olika områden.

– Podden startades när jag insåg att det fanns fler som skulle uppskatta råd från människor som hade kommit lite längre i sin process. Själv har jag spenderat timmar på att lyssna på intervjuer med förebilder inom musik, entreprenörskap och politik. Deras tips har i stor utsträckning påverkat mig och mitt tänkande till det bättre. Jag insåg att det fanns många grymma kvinnor och icke binära i min omgivning som gjorde det de brann för. Samtidigt fanns det många som såg det som en omöjlighet att få hålla på med sitt intresse. Jag ville att dessa skulle mötas men insåg att alla kanske inte hade den möjlighet. Därför tänkte jag att en podd skulle vara lösningen säger Salina. 

Podcasten har spelats in under lunchen så att människor ska kunna stanna till och lyssna. Anledningen till att podden spelades in framför en publik menade Salina var för att förena människor i det verkliga livet. I framtiden är förhoppningen att publiken ska kunna interagera med programvärden och gästen för att tillföra en ytterligare dimension till diskussionen.

Celebrate_podd_2 Celebrate_podd_6

 

Salina tror att podden visar att det är möjligt att engagera sig i sitt intresse, oavsett om det är på fritiden eller yrkesmässigt.

Många av gästerna har mer eller mindre börjat från noll- utan utbildning, kontakter eller större talang. Men alla har haft tålamod och målmedvetenhet. Sakta men säkert har de utvecklats och rört sig framåt. De är verkliga bevis på att vem som helst kan jaga sina passioner. Även om yttre förutsättningar har stor påverkan så är det de inre styrkorna som är viktigast säger Salina. 

Salina har arbetat tillsammans med två andra unga kreatörer Amalina och Shewit. Amalia Larsson är fotograf och grafisk designer och vill arbeta med bild och form. Amalia studerar fortfarande på gymnasiet och genom podden har hon på ett utvecklande och roligt sätt fått experimentera och testa sina färdigheter inom fotografering och fotoredigering. Hon har marknadsfört sitt arbete via sociala medier. Shewit Tesfagabreal är Dj och siktar på att få arbeta inom kultur och media. Hon har spelat musik och satt stämningen för podcasten både innan och efter sändingen vilket har gett henne bra erfarenhet och fina referenser inför sitt fortsatta arbete.  

Framtiden för poddcasten är oviss men ljus.

– Det har varit kul och lärorikt att få intervjua inspirerande personer. Vi kommer avsluta den första omgången av poddar och därefter utvärdera konceptet. Några alternativ är att fortsätta spela in i studio, ha det live lite färre gånger eller byta media fast behålla konceptet. Vi får se helt enkelt!


facebook-logo_318-49940 Följ Podden Celebrate på facebook  Instagram Följ Podden Celebrate på Instagram