15 Feb - Nyhet

Jullovsaktiviteter med styrelsen på Mötesplats Sätra

Julbakning, julpyssel och filmvisning, det var några av aktiviteterna som Mötesplats Sätras styrelse drog igång med under jullovet. Jullovsaktiviteterna riktades till unga mellan 12-15 år.

Styrelsegruppen bestående av Marija, Adrian, Angelos, Akar, Milan, Vincent och Bedran är alla med i Mötesplats Sätras styrelsegrupp samt juniorledare. De har tidigare varit med och planerat och genomfört aktiviteter på Mötesplatsen men ville under jullovet arrangera fler aktiviteter för de yngre.

Alla i gruppen fick var sitt ansvarsområde, så som caféansvarig, ansvarig för 5-kamp, fotbollsturnering, filmvisning etc.

De unga projektledarna planerade både individuellt och sedan i gemensam grupp om de specifika aktiviteter som var och en skulle hålla. Under de gemensamma träffarna stämde alla av med varandra kring de aktiviteter som valts, vilka tider och dagar som aktiviteterna skulle hållas. De valde även att samarbeta inom vissa aktiviteter som flera stycken var intresserade av, genom att planera genomförandet tillsammans.

jullov_säta_dec-jan_2017_4 jullov_säta_dec-jan_2017_2

De unga har under 2016 deltagit i ungdomsstyrelsen för Mötesplatsen, där har de tagit del av skapandet av dagordningar, regelbundna styrelseträffar och planeringar av aktiviteter under månaderna, lov samt utflykter och gästföreläsningar till Mötesplatsen. De hade tidigare varit med och hållit i vissa aktiviteter och även deltagit i olika utbildningar/kurser, bland annat i demokrati, styrelsearbete och förenings/projektarbete.

Efter att ha fått erfarenhet från styrelsearbetet ville styrelsen ta mer egna initiativ och arbeta ”på riktigt” med arvodering. Nu omvandlades Mötesplats till en arbetsplats med ett utökat ansvar och ett tillfälle att visa vad tidigare erfarenheter och kurser lärt och resultatet blev strålande:

jullov_säta_dec-jan_2017_5 jullov_säta_dec-jan_2017_3

Följ styrelsens arbete på Instagram och Facebook!