10 Jan - Nyhet

Lejondagen – Skolmästerskap i fotboll

Den femte november anordnades Lejondagen - ett skolmästerskap i fotboll för lag i hela Kalmar län. Efter succén från tidigare år med ca 800 deltagare ville 17 åriga Daniele Guglielmin göra mästerskapet ännu större genom att bjuda in lag från hela Kalmar län till Nybro sporthall. 

Lejondagen blev en succé med 16 lag från årskurs 7 till åk 3, som kämpade om äran och bucklan. Syftet med mästerskapet var inte bara att spela fotboll och att ha roligt utan även en möjlighet för unga runt om i orterna att mötas.

Lejondagen5 Lejondagen6

Daniele har tidigare erfarenhet med att arrangera liknande events och lever för fotbollen. Han spelar själv i Orrefors IF men har även startat integrationsprojektet Orrefors Young Boys för unga asylsökande som bor i Orrefors, som under hösten 2016 var med och tävlade i Fryshusets entreprenörskapstävling Sveriges Ungdomsentreprenör.

Lejondagen3 Lejondagen2

Lejondagen10 Lejondagen8

Laget som tog hem bucklan var “Ortens Favoriter” från Norrliden i Kalmar. Överskottet av inträdet gick även till Barncancerfonden.

Se fler bilder från Lejondagen på Instagram!

Artiklar: 
Publicsuccé för fotbollscup i sporthallen
Fullt hus på Lejondagen
Ung eldsjäl satsar på inomhuscup